GRÖNSAKER I FOKUS!

Calvados Nouvelle International Trophy 2018Poster 2017 CNVIT
Svenskt Kval i Borås 29 januari
Internationell Final i Caen, Frankrike 25-26 mars

En drinktävling som sponsras av hela ”Appellation Calvados Controlee”. Varje år sätts nya teman och nya sätt för hur man kvalificerar sitt landslag. Landslaget skall bestå av upp till fyra personer fördelat på en yrkesutövande bartender, en junior/student, en lärare samt en journalist: (…men man tävlar individuellt)

In 2018, candidates will have to get inspired by a theme rooted in the most fertile grounds:

VEGETABLES!

Vegetable patches cultivated by our grand-parents or highly stylish city gardens, organic school canteens or starred establishments. Vegetables are everywhere and already shaken in many bars. Here is your new terrain of expression, your new challenge, presented by Calvados to the world of mixology !

Root vegetables, leafy greens, fruit vegetables… it’s your pick !

As long as you choose ONE veggie minimum, which mixed with Calvados and other ingredients, will prove your talent.

Normandy, land of apple orchards, is known for growing crops as well nevetheless, you can choose veggies from your homeland. Pick, mix, compose… A souvenir, a desire, an magination.

Dig into your creativity, and tell us what is your cocktail made of!

 

Med andra ord så handlar årets tema om GRÖNSAKER i alla dess former. Du som tävlande ska skapa en ny Calvados- och grönsaksbaserad drink och beskriva hur och varför du valt att blande som du gör.

 

Varje år inbjuds ett stort antal länder att delta med totalt fem personer var, varav tre är tävlande. (en yrkesutövande bartender, en bartenderstuderande, samt en journalist som tävlande och därtill medresenärerna, ordförande i SBG och den tävlande elevens lärare). Uttagningar sker i Borås 29 januari 2018

 REGISTRERA DIN ANMÄLAN HÄR–>

 REGISTRERA DITT RECEPT HÄR–>

KVAL FÖR YRKESUTÖVANDE BARTENDERS OCH BARTENDERSTUDENTER (8-10 platser per grupp)

Först till kvarnprincipen gäller, anmälan är bindande

Plats: Scandic Plaza, Allégatan 3 i Borås

Recepten skall vara oss tillhanda senast 19 januari. president@sbg.nu

Anmälan ska innehålla: Ditt namn, adress och mobilnummer. Drinkens namn och alla ingredienser samt en kort text som beskriver din koppling till årets tema. Mängd och volym ska anges i centiliter. Ofullständigt recept skickas tillbaka och du har då 24 timmar på dig att rätta till receptet.

REGLER

The Calvados Nouvelle Vogue International Trophies är en ”Creative Cocktail Competition, där både Short och Long drinks tillåts så länge de baseras på Calvados apple brandy, buteljerade i Normandie/Frankrike.

 

  • Bassprit: Endast Calvados är tillåten att använda som bassprit. Det är inte tillåtet att t.ex. blanda Calvados/Vodka eller Calvados/Bourbo etc.
  • Drink kategorier & minimum innehåll av Calvados: (Valfri drinkkategori får väljas)
    • Långa drinkar (Longdrink) ska innehålla mellan 12-15 cl vätska varav minst 3 cl Calvados.
  • Korta drinkar (Before dinner eller After dinner Cocktails) ska ligga mellan 9-12 cl och innehålla minst 3 cl Calvados.

 

  • Blandningstid: 7 minuter för långa drinkar och 5 minuter för korta.
  • Prepptid: Förberedelsetiden för garnering är 15 min.
  • Glas: 4 likadana drinkar ska fabriceras. Den tävlande ska ta med egna glas till tävlingen.
  • Utrustning: Den tävlande ska ta med egen utrustning efter behov.
  • Ingredienser: Max sex (6) ingredienser får användas. Den tävlande ska ta med alla ingredienser, även för dekoration.
  • Bedömning: Utöver drinkens utseende, doft och smak så kommer den tävlande bedömmas för sin presentation och sitt tekniska genomförande. Extra poäng utdelas för funktionella och innovativa lösningar. I kvalet tillåts presentationen på svenska.
  • Drinknamn: Kom ihåg att ge drinken ett namn.
  • Varma drinkar: Ej tillåtet
  • Av säkerhetsskäl är eldning inte tillåtet.
  • Hemgjord ingrediens är tillåtet. T.ex. Bitter, syrup, juice.

Kvaltävlingens genomförande

  • Varje tävlande ges utrymme för förberedelse av garnityr o.d.
  • Alla tävlande ska presentera sig och sin drink/drinkidé innan de påbörjar själva blandandet. Presentationen ska ta två till max tre minuter. Presentationen bör kunna genomföras på engelska då representanter från Frankrike/Normandie kan komma att delta i juryn.
  • Drinkarna går till smakjuryn omedelbart när de är klara. Samma jury bedömer även din presentation och ditt genomförande. Tänk på att göra rent din arbetsstation inför nästa tävlande då även det poängbedöms.

Övrig information

  • Endast medlemmar i Sveriges Bartenders Gille(SBG) tillåts tävla. (Deltagande studenter blir automatiskt och kostnadsfritt medlemmar för innevarande år.)

 

  • De som vinner måste finnas tillgängliga för finalen i Frankrike 25-26 mars. (plus ev. resdagar)
  • Resa och uppehälle till finalen bokas och betalas av SBG.
  • Den tävlande står för alla sina reskostnader och övriga eventuella kostnader för kvaltävlingen i Sverige.
  • SBG och Calvados Nouvelle Vogue äger rätten att använda sig av samtliga insända recept.
  • Fotografering och filmning kommer att förekomma både på kval och final. Genom att anmäla dig till tävlingen så godkänner du att synas i dessa.

 REGISTRERA DIN ANMÄLAN HÄR–>

 REGISTRERA DITT RECEPT HÄR–>

signature-trophees-2018-01[14]