Juryn i Årets Bartender 2017 består av…

Även i år har vi samlat ihop en fantastisk grupp med hög kreditvärdighet gällande bartenderi, smak, kunskap etc.

Det är namnkunniga personer både nationellt och internationellt. Här följer en kort presentation av var och en

VIP Domare 1 av 5 ÅRETS BARTENDER 2017Fredrik3

Regerande Svensk Mästare…

Fredrik Lundegård är regerande mästare i Årets Bartender efter vinsten i april förra året. Tillsammans med en kollega äger han två restauranger i Lund, Mat & Destillat bredvid Domkyrkan och nyöppnade restaurangen på Skissernas Museum.

Fredriks drinkar som vi minns, var både väldigt vackra och mycket välsmakande, samt hade välbyggda historier bakom sig. Denna helhet tog Fredrik med Tic Toc Turmeric och The New Mayan till titeln. Bläddra gärna bland fotalbumen här på Facebooksidan så förstår du vad vi menar. Drinkrecepten finns på www.aretsbartender.nu

 

 

VIP Domare 2 av 5 ÅRETS BARTENDER 2017Hans Bihl

Hans Bihl välkänd utbildare

Hans har bedrivit bartenderutbildningar sedan 1995 och håller sig ständigt aktuell. Flera av hans elever genom åren är idag välkända profiler inom yrket. Passionen för hantverket sägs vara det som driver honom framåt. 2016 var Hans nominerad till årets branschförbättrare i Bartenders Choice Awards. Nu välkomnar vi Hans till ÅRETS BARTENDERS VIP-JURY.

 

 

VIP Domare 3 av 5 ÅRETS BARTENDER 2017Dorelli

Peter Dorelli

Det är dags att presentera årets internationella gäst!

Peter Dorelli lämnade Italien till förmån för England redan som 18-åring och är känd som The Bar Manager på Hotel Savoy i London. Idag är han flitigt anlitad föreläsare och det kommer finnas möjlighet delta i hans Master Class under finalhelgen i Göteborg. Peter bjuder alltid på ett leende och är ett energiknippe som sprider kunskap om bartenderyrkets historia, nutid och framtid. Peter är en stor idol och förebild för oss!

 

 

VIP Domare 4 av 5 ÅRETS BARTENDER 2017Dosa

Dosa Ivanov, Bartender of the year 2015 (WCC)

En av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika bartender med bland annat två SM-Guld i Årets Bartender 2014/2015 samt dubbelt VM-Guld 2015 i World Cocktail Competition. Han har en förkärlek till Dry Martini som han också har tävlat i och även där tagit hem flera titlar. Till vardags är Dosa barmästare på Norda Bar, Clarion Post Hotel i Göteborg, men även känd från sina många år på Stenungsbadens Yacht Club. Dosa håller sin hälsa vid god vigör genom att så gott som dagligen springa eller cykla till jobbet. Det är ganska exakt en mil enkel resa. Imponerande!

 

 

VIP Domare 5 av 5 ÅRETS BARTENDER 2017Emma3

Emma Ziemann, Sommelier på Upper House Dining

Emma jobbar till vardags som sommelier på Upper House Dining i Göteborg. Med sig har hon flerårig erfarenhet från restaurangbranschen, är utbildad restaurangmanager med inriktning mot dryck via Göteborgs Universitet samt diplomerad inom internationellt välkända WSET (Wines and Spirits Education Trust), styrelseledamot i svenska sommelierföreningen och utexaminerad sommelier via Gustibus Wine and Spirit Academy. Därtill finns en numera gedigen tävlingserfarenhet och 2016 tilldelades Emma förstaplatsen i ”Lily Bollinger Award” och titeln ”Årets bästa kvinnliga sommelier”. En betydelsefull vinst då hon är den första Göteborgssommelieren någonsin att vinna den prestigefulla premien.

Den 2:a april kommer Emma även att göra ett försök på titeln ”Årets Sommelier”. Vi håller alla tummar som finns för henne!