Bobby & Dumbo

BobbyOchDumbo

Det finns nog ingen i branschen som inte känner till duon. Båda har ett liv bakom och framför sig, i och runt en bar. Tillsammans har de gjort nästan allt man kan hinna med under en livstid och de gör det med glöd och passion! Bättre ambassadörer för yrket går nog inte att finna.

Vi på SBG älskar deras engagemang och branschkunskap och det är med stor glädje vi får presentera dessa två som årets scenvärdar!

 

Duon Bobby & Dumbo har rest, jobbat och tävlat en hel del tillsammans. Sedan 2006 har de i princip inte lämnat varandras sida och driver idag BarCore AB, ett utbildnings-/konsult-/eventbolag som jobbar mot restaurang. Utöver egna tävlingsmeriter så är de skaparna till tävlingen den årligt återkommande ”Bartender shake off”, södra Sveriges största bartendertävling, som har arrangerats sen 2011.

De är delägare och driver tillsammans den Italieninspirerade Vin- och coktailbaren il Grillo Wine & Tales, samt Zigges Garage i Halmstad.


Robin ”Bobby” Törnblom

Mångårig Bartender och Servitör, numera väletablerad Krögare i Halmstad tillsammans med vapenbrodern Andreas. Utbildad vid restauranggymnasium i Dalarna och tycke genast om branschen.

Jobbet har tagit honom från Dalarna och svenska fjällen till andra sidan jorden, Halmstad, Tylösand, Asien, Karibien, Australien, Oslo och tillbaka till Halmstad igen.

Robin är certifierad barmästare genom Sveriges Bartenders Gille och deltog som tävlande i Årets Bartender 2009, 2011, 2012 och 2015. Han har också deltagit i tävlingar som Diageo World Class och kammat hem Svensk seger i Bols Around the World två gånger. En riktig tävlingsveteran med andra ord.

”Idag trivs jag lika bra i branschen som för nästan 20 år sedan.” /Bobby

Andreas ”Dumbo” Andersson

Med över femton år i branschen har Andreas skakat drinkar i landets alla hörn och även utomlands. Idag väletablerad krögare. I Halmstad driver han tillsammans med Robin tre krogar, varav två med sommarkoncept. Andreas utbildade sig på Cocktailskolan i Göteborg och det var i här allt började. Bartenderyrket har sedan tagit honom till Norrtälje, Sälen, Halmstad, Tylösand, Asien, Karibien, Australien, Oslo och tillbaka till bästkusten och Halmstad igen.

Andreas är certifierad barmästare genom Sveriges Bartenders Gille och utbildad yrkeslärare inom restaurang.

Som tävlingsmeriter kan nämnas åtta deltagande i Årets Bartender mellan åren 2006-2015 både som flairbartender och som klassisk bartender. Brons i juniorklassen för flair 2006 och guld 2007.

Vinnare svenska Diageo World Class 2012 och finalist i samma tävling 2013, 2014 och 2015. Även Andreas är en riktig tävlingsveteran.

”Att tävla har hjälpt mig utvecklas som bartender och är bland det roligaste man kan göra. Alla borde prova det.” /Dumbo


 

Vill du delta i Årets Bartender så anmäl dig här –> 

Tävlingen är öppen för alla yrkesverksamma bartenders. När man anmäler sig till tävlingen så blir man också automatiskt medlem i Sveriges Bartenders Gille, föreningen som driver tävlingen. Välkommen!

Allt om tävlingen hittar du på www.aretsbartender.nu