Calvados Nouvelle Vogue International Trophies

Våra Franska vänner ”Interprofession Des Appellations Cidicoles” (IDAC) bjuder in till sin årliga Calvadostävling. I år är det fokus på story och att kunna sälja sin drink till juryn på samma sätt som man skulle sälja den till en gäst i din bar!

Det svenska kvalet hålls i Uppsala, söndag 16 februari. Tävlingen har två klasser; Professionella bartenders och elever från gymnasium med restauranglinje.

IDAC

Regler:

  • Den tävlande ska komponera ihop en EGEN drink baserad på Calvados
  • MINST 3cl Calvados
  • Tävlande får använda annan sprit, Men Calvados MÅSTE va stjärnan i drinken!
  • Hemmagjorda produkter (infusion, syrups, etc) är tillåtet
  • Varma drinkar är inte tillåtet
  • Eld är inte tillåtet
  • Valfri drink får blandas
  • Fritt antal ingredienser
  • Shortdrink skall vara mellan 7-9cl och longdrinks mellan 12-19cl
  • På kvalet, innan tävlingen kommer tävlingsledningen lotta ut vilken Calvados de tävlande kommer tävla med i kvalet. (I ansökan är det fritt)
  • På kvalet skall 3 identiska drinkar blandas
  • Tävlande har 7 minuter på scen att blanda sina drinkar, inklusive presentation av drinken + 1 minut att ställa upp och 1 minut att städa undan.
  • På plats under kvalet kommer det finnas Calvados och is
  • De tävlande måste ta med sig ALLT de behöver, förutom calvados och is. (frukt, juice, redskap, (glöm inte kniv & skärbräda)

 

De tävlande ska maila in sitt recept till: ch.ridderstrale@sbg.nu Senast måndag 3 februari!

I mailet ska det framgå:

  • Den tävlandes namn
  • Telefonnummer
  • Stad och arbetsplats
  • Drinkens namn
  • Ingredienser i cl / dash
  • ev hemmagjord produkt skall kortfattat beskrivas
  • ”döp” (ämne) mailet med NAMN + Calvados Trophies 2020

I år har vi ett begränsat antal platser för de tävlande. Tävlingsledningen kommer välja ut de 8 bästa / mest spännande recepten som får gå vidare till kvalet i Uppsala.

De som går vidare kommer meddelas senast 6 februari.

 

Priser: Vinnarna i de två kategorierna kommer få åka med till Deauville, Normandie 17-19 Maj 2020 och representera Sverige i den internationella finalen, väl där är första priset är en resa, mat och boende till BCB (Bar Convent Berlin) där de kommer få bemanna ett Calvados stånd och 1500 euro i ersättning för 3 dagars ”arbete”!

 

  • När du anmäler dig till tävlingen godkänner du, att du är tillgänglig att kunna åka med till Normandie 17-19 Maj 2020, samt till Berlin 12-14 oktober 2020.
  • Du godkänner även att ditt recept och bilder får användas av SBG och IDAC i sociala medier och marknadsföring.

 

Viktiga datum:

3 februari: Sista anmälningsdag

6 februari: De som gått vidare meddelas

16 februari: Kval i Uppsala

17-19 maj: Final i Normandie

12-14 oktober: BCB

Tnx