Calvados Nouvelle Vogue International Trophies
Våra Franska vänner ”Interprofession Des Appellations Cidicoles” (IDAC) bjuder in till sin årliga Calvadostävling. I år är det fokus på story och att kunna sälja sin drink till juryn på samma sätt som man skulle sälja den till en gäst i din bar!
Det svenska kvalet hålls i Uppsala, söndag 16 februari. Tävlingen har två klasser; Professionella bartenders och elever från gymnasium med restauranglinje.
Regler:
- Den tävlande ska komponera ihop en EGEN drink baserad på Calvados
- MINST 3cl Calvados
- Tävlande får använda annan sprit, Men Calvados MÅSTE va stjärnan i drinken!
- Hemmagjorda produkter (infusion, syrups, etc) är tillåtet
- Varma drinkar är inte tillåtet
- Eld är inte tillåtet
- Valfri drink får blandas
- Fritt antal ingredienser
- Shortdrink skall vara mellan 7-9cl och longdrinks mellan 12-19cl
- På kvalet, innan tävlingen kommer tävlingsledningen lotta ut vilken Calvados de tävlande kommer tävla med i kvalet. (I ansökan är det fritt)
- På kvalet skall 3 identiska drinkar blandas
- Tävlande har 7 minuter på scen att blanda sina drinkar, inklusive presentation av drinken + 1 minut att ställa upp och 1 minut att städa undan.
- På plats under kvalet kommer det finnas Calvados och is
- De tävlande måste ta med sig ALLT de behöver, förutom calvados och is. (frukt, juice, redskap, (glöm inte kniv & skärbräda)
De tävlande ska maila in sitt recept till: ch.ridderstrale@sbg.nu Senast måndag 3 februari!
I mailet ska det framgå:
- Den tävlandes namn
- Telefonnummer
- Stad och arbetsplats
- Drinkens namn
- Ingredienser i cl / dash
- ev hemmagjord produkt skall kortfattat beskrivas
- ”döp” (ämne) mailet med NAMN + Calvados Trophies 2020
I år har vi ett begränsat antal platser för de tävlande. Tävlingsledningen kommer välja ut de 8 bästa / mest spännande recepten som får gå vidare till kvalet i Uppsala.
De som går vidare kommer meddelas senast 6 februari.
Priser: Vinnarna i de två kategorierna kommer få åka med till Deauville, Normandie 17-19 Maj 2020 och representera Sverige i den internationella finalen, väl där är första priset är en resa, mat och boende till BCB (Bar Convent Berlin) där de kommer få bemanna ett Calvados stånd och 1500 euro i ersättning för 3 dagars ”arbete”!
- När du anmäler dig till tävlingen godkänner du, att du är tillgänglig att kunna åka med till Normandie 17-19 Maj 2020, samt till Berlin 12-14 oktober 2020.
- Du godkänner även att ditt recept och bilder får användas av SBG och IDAC i sociala medier och marknadsföring.
Viktiga datum:
3 februari: Sista anmälningsdag
6 februari: De som gått vidare meddelas
16 februari: Kval i Uppsala
17-19 maj: Final i Normandie
12-14 oktober: BCB