arets-bartender

ÅRETS TEMA: Din storsäljare!

Vinnarna av Årets Bartender har rönt stora framgångar internationellt de senaste åren. 2015 Vann Dosa Ivanov från Posthotellet i Göteborg, guld i kategorin Longdrink och utsågs till World Bartender of the year! 2017 vann Tommi Komljenovic från Vy & Tullhuset i Jönköping, guld i kategorin After Dinner Cockatil och var snudd nära på världsmästartiteln även han.

Nu har du chansen att bli Sveriges internationella representant 2019. Damma av dina gamla kunskaper, slipa på ett favoritrecept och fortsätt finslipa tills alla detaljer sitter. Nu är det dags att göra ett försök att delta i Sveriges officiella mästerskap för yrkesverksamma bartenders.

ÅRETS BARTENDER 2019

ÅRETS TEMA: ”Apéritif med och utan…”

Namnet apéritif kommer från latinska namnet aperire som betyder att öppna. Som dryck är den alltså tänkt att serveras före maten för att förhöja dess behag. För att slå två flugor i en smäll, passar vi på starta upp Sveriges Bartenders Gilles 70-årsfirande som förening med apéritif som tema. Vi vill också tillgodose de personer som valt bort alkohol med ett fullgott alternativ. Juryn kommer titta extra noga på att den alkoholfria apéritifen håller minst lika hög standard som den med alkohol.

Även i år kommer en mycket välrenommerad jury att bedöma årets final. Håll koll på vår Facebooksida när juryn publiceras.

Recepten ska vara inskickat senast den 17 februari

 

TÄVLANDE

Det serveringsställe du representerar i tävlingen
T.ex centiliter eller droppar.
Det finns 4 olika sätt att ange volym; Droppar, stänk, centiliter och antal/st.
T.ex Vodka, syrup eller juice
T.ex Smirnoff, Rubicon eller hemgjord
Dekoration samt kort beskrivning av hur drinken skall blandas.
Beskrivningen skall skrivas i receptform, samt enkelt beskrivning på tillvägagångssätt.
Här beskriver du vad du vill berätta för juryn/gäster om dina drinkar. Exempelvis hur du tänkt med temat, Apéritif med och utan alkohol.

 

 När du skickat in ditt första recept så fortsätter du nedan för att skicka in ditt andra recept.

 

T.ex centiliter eller droppar.
Det finns 4 olika sätt att ange volym; Droppar, stänk, centiliter och antal/st.
T.ex Vodka, syrup eller juice
T.ex Smirnoff, Rubicon eller hemgjord
Dekoration samt kort beskrivning av hur drinken skall blandas.
Beskrivningen skall skrivas i receptform, samt enkelt beskrivning på tillvägagångssätt.
Här beskriver du vad du vill berätta för juryn/gäster om dina drinkar. Exempelvis hur du tänkt med temat, Apéritif med och utan alkohol.
Om du tävlar för första gången sätter du en nolla eller ett streck. Om du inte minns antalet så skriver du cirka och ett antal.