Uppdaterad information till dig som samarbetspartner till Sveriges Bartenders Gille där merparten också är inblandade i Årets Bartender 2020

Vi tror inte någon hade kunnat föreställas sig vidden av omställning till följd av Covid-19. På bara några dagar sker förändringar som påverkar oss alla på olika sätt, vilket gör att även vi måste inta ett mer avvaktande förhållning avseende alla föreningens aktiviteter.

Dagsläget:

För föreningen så har i princip alla aktiviteter stannat upp. Pågående tävlingar både nationellt och internationellt har skjutits upp på obestämd tid.

Årets Bartender 2020 fungerar som kval till VM (World Cocktail Championship). Tävlingen var mitt uppe i kvalrundorna till den svenska finalen. De kvaldeltagare som inte ännu hade hunnit kvala har getts möjlighet att kvala enskilt på sin hemort, utan publik. Detta har varit ett mycket uppskattat inslag och på söndag 29 mars så är kvalrundorna klara. Dagen efter meddelar vi vilka som är finalklara.

SM-Final / Årets Bartenderfinalen: Just nu är finalen uppskjuten på obestämd tid. Vi avvaktar besked om huruvida VM kommer att skjutas upp eller inte. Först när det beslutet kommer kan vi lämna besked om hur det blir med att utse en Svensk Mästare / Årets Bartender. Vi har förberett oss på ett antal lösningar beroende på vilket beslut som tas av VM-arrangören International Bartenders Association.

Vin & Delimässan

För er som bokat mässplats genom oss på SBG så finns inga nya besked ännu. Alla bokningar gäller tillsvidare. Det som är klart är nytt datum för mässan som är 4-5 december 2020. Tillsvidare är det inte uteslutet att Årets Bartenders final kommer att hållas på mässan.

Framtiden:

Öppnar upp för förnyelse! I svåra stunder tvingas man vara mer kreativ och hitta lösningar man inte annars orkat eller hunnit ta tag i. Nya idéer föds och när krisen är över så tar vi nya tag!

Samtidigt lider vi med alla som påverkas negativt genom förlorade inkomster, minskad orderingång etcetera. Tillsvidare kan vi bara säga att ta hand om er och era nära å kära, men gör det med rena händer och på två meters avstånd.

 

Vi önskar er god hälsa, så hör vi av oss snart igen!

Ordförande Ch Ridderstråle & Eventsamordnare Mikael Berglund Hveem