Sveriges Bartenders Gille

Sveriges Bartenders Gille® är Sveriges äldsta,  största och enda rikstäckande nätverk för bartenders, grundat 1949. För den som vill få relevant information om branschen och lära dig mer om dryck, är ett medlemskap i SBG det självklara valet. SBG arrangerar årligen Sveriges enda märkesobundna mästerskap som heter ”Årets Bartender”.

Sverige, regerande världsmästare

Sverige är regerande världsmästare i ”World Cocktail Championship” genom seger av Dosa Ivanov i oktober 2015. Dosa arbetar till vardags som Bar Manager på Norda Bar & Grill på Hotell Clarion Post, Göteborg. Han vann först guld i kategorien Longdrink, för att sedan utklassa övriga fem kategorisegrare i den s.k. ”superfinalen”, där kategorisegrarna ställs mot varandra. Dosa har inför årets VM coachat de Svenska deltagarna och hjälpt till med finputsning av recept och teknik.

2016 års segrare i Årets Bartender och representanter i VM ”World Cocktail Championship” i Tokyo 16-21 okt

Klassisk gren – Fredrik Lundegård tävlar för Mat & destillat i Lund där han också är delägare. Fredrik har över 15 års erfarenhet av bartendertävlingar och i år stod lyckan på hans sida då han hamnade överst på pallen. Fredrik är 42 år, nybliven pappa och i startgroparna att öppna ytterligare en restaurang i Lund.

 

Flairtending – Christoffer Lundkvist Gürow, bartender på Paddys i Malmö,  är den unga uppstickaren som deltog i både Klassiskt och Flair i Årets Bartender. Han tog sig till slutfinal i båda grenarna, men det var inom flair, även kallat freestyle, som han tog hem segern. När Christoffer gick vidare till den klassiska finalen, fick arrangörerna huvudbry och tvingades snabbt stuva om i programmet, då finalmomentet i klassiskt var planerat att gå parallellt med finalen i Flair. Detta var inget som bekymrade Christoffer som tog hem en fjärde plats i Klassikt och en första plats i Flair.

Pressbilder p Årets Bartender 2016 & Årets Flairbartender

Bild 1 Fredrik Lundegård (Full storlek, klicka på länken här intill)

Sveriges Bartenders Gille

Bild 2 Christoffer Lundkvist Gurow (Full storlek, klicka på länken här intill)

Sveriges Bartenders Gille

På bilden från vänster Christoffer Lundkvist Gürow, Tommi Komljenovic, Fredrik Lundegård, Michael Ternqvist

 

Logotyp

sbg_tryck.eps (68 kB)
CMYK, 501×445 px, 300 dpi, Zip-fil

sbg_web.jpg (221 kB)
RBG, 501×445 px, 72 dpi, Zip-fil

aretsbartender_tryck.epsarets-bartender
Zip-fil

Våra logotyper får endast användas av press, samarbetspartners samt i och i samband med, produkter och publikationer till vilka SBG bidragit. Annat användande enligt överenskommelse.
Logotyperna får inte förändras på något sätt. Detta inkluderar proportioner, färger och beståndsdelar. Logotyperna får inte utgöra del av annan logotyp eller annat märke. Alla våra logotyper är varumärkesskyddade. Allt användande av logotyperna ska meddelas till president@sbg.nu.

Vilket filformat är lämpligt?

– Web passar bra om du ska infoga bilden i Word, Excel eller Powerpoint dokument.
– Tryck passar bättre om du skall trycka vår logga och använder t ex Illustrator, Photoshop, PageMaker, Quark Express eller annat rit-, layout- eller bildredigeringsprogram.