Denna veckan (4-8:e november) är det dags igen för ”World Cocktail Championship, som denna gång går av stapeln i Chengdu, Kina.

Liten lägesrapport innan det börjar

Kommunikationen med vår svenska delegation är något bristfällig då tillgången till våra mest använda kanaler fungerar dåligt. Chengdu ligger sju timmar före oss i Sverige så tävlingen startar redan 02:00 på torsdag morgon, svensk tid. Inom kort återkommer vi med en ungefärlig starttid för Sverige samt länkar till den webbsändning som brukar finnas.

 

Sveriges Bartenders Gille

Följ oss på Instagram & Facebook så försöker vi hålla er uppdaterade så gott det går.

Så länge vet vi detta: Sveriges representant Tommi Komljenovic kommer bära den svenska fanan i WCC för andra gången. 2017 blev det guld i kategorien ”After Dinner Cocktail”. I år blev vi lottade i kategorien ”Bartenders Choice”, som är en något ”friare” kategori än de andra, (Before-dinner, after,dinner, longdrink & sparkling),  man får till ex ha en hemmagjord produkt, samt ”side garnish”, vilket passar Tommi perfekt! Vi blev även lottade att använda, Finlandia Vodka och den kinesiska spriten Baijiu.

Tommi, som det geni han är, skapade med dessa premisser drinken ”Fancy Fushion” som inehåller: Finlandia Vodka, NU WA Baijiu, Mango, Curry, Rosépeppar och en hint av chilli.

Och alla som någonsin sett Tommi in action, vet att det inte finns plats på ett word document att förklara hans extravaganta garnityr!

Vi är en brokig liten skara som åker till Kina och vi ska försöka hålla er här hemma så uppdaterade vi kan, från ett land med diskutabel tillgänglighet till sociala medier.

Annars får vi hänvisa till IBAs hemsida (www.iba-world.com) och FB (International Bartenders Association IBA) och hoppas de är snabba på att uppdatera.

Fred & Kärlek

/CH