Utbildningsfrågor

SBG får många frågor om vad man bör tänka på vid val av bartenderskolor. Vad som är bästa vägen till ett barjobb varierar sig och SBG samlar här sina råd som ska ses som en vägledning. Vad branschen generellt är överens om är att en bra grundläggande teori och en bred praktisk kunskap är vägen till framgång.

SBG rekommenderar ingen utbildning med mindre än fyra veckors utbildningstid om du är helt och hållet nybörjare.
Det är tillräckligt tufft med fyra veckor och skolor med mindre utbildningstid blir anser vi, tvungna att välja bort värdefull kunskap; helt eller delvis. Tänk också på att det är en hel del pengar som går åt, inte bara till kursavgiften utan även till mat, fritid och kanske en flygbiljett.
Pop-Up Bartenderutbildning
NHA. Nordic Hospitality Academy är en ambulerande skola som flyttar från stad till stad. Utbildningen finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Malmö. Som namnet antyder kommer den också kunna poppa upp i våra nordiska grannländer.

Det är två mycket välkända branschprofiler som slagit sig ihop och arbetat fram ett fantastiskt utbildningsmaterial. Det är inga mindre än Andrew Watson, Världsmästare och IBA Ambassadör samt Mikael Berglund Hveem, eventarrangör och spritnörd. Duon har tillsammans närmare fyrtio års erfaren het av servicebranschen i sin helhet och bartenderkunskap i synnerhet.

 
SBG har granskat studiematerialet och rekommenderar utbildningen för både nybörjare och de som kanske provat på branschen och vill lära sig grunderna.

Råd & Tips

  • Kontrollera vilka lärarna är, har de tillräcklig kunskap?
  • Betalar man hela kursavgiften kontant på plats och i så fall varför?
  • Jämför kursplaner och pris
  • Vad ingår och vad ingår inte?
  • Kolla referenser, t.ex. med tidigare elever
  • Läs noga på olika webbplatser och jämför
  • Våga ställa frågor, det är dina pengar!

Sveriges Bartenders Gille

Email: president@sbg.nu