Vad är SBG?

Sveriges Bartenders Gille (SBG) är Sveriges äldsta och enda rikstäckande nätverk av bartenders, grundat 1949. Vill du få relevant branschinformation är ett medlemskap i SBG det självklara valet.

SBG bildades 1949 som en ideell förening i syfte att främja yrkesstolthet och verka för bartenderns utveckling. Man ville organisera de bartenders som fanns på Svensk mark och de som arbetade på båtar i trafik med andra länder. Sverige var ett av de sju länder som 1951 bildade International Bartenders Association, IBA. Denna organisation växer ständigt och antalet medlemsländer är idag 64 stycken med över 55 000 medlemmar.

Målsättning

SBG skall verka i en opolitisk inriktning för en högre standard av kompetens och utveckling. SBG skall även förse sina medlemmar med råd, information och anvisningar i sitt yrke.

Organisation

SBG består av en huvudstyrelse som arbetar med det övergripande administrativa arbetet, nationella och internationella kontakter.

Dagens arbete inriktar sig mycket på kompetenshöjning för medlemmarna. Detta sker i samarbete med Sveriges ledande importörer och leverantörer av dryck. Det internationella samarbetet är starkt och SBG har ett högt anseende utomlands. SBG får därför ofta inbjudningar till utländska tävlingar.

Historik

Utbildningsfrågor

Historien om IBA

Stadgar

Medlemsländer IBA

Arkivet

Tidigare ordföranden

IBA

Sveriges Bartenders Gille

Email: president@sbg.nu